Детали


  • Технологија на готови јадења
    од Ацо Кузелов, Димитар Наков

    ISBN: 978-608-277-002-4
    број на страни: 189
    издадена: 2023
    јазик: македонски
    краток опис:
    Готовите јадења во конзерва претставуваат храна која поминала процес на преработка и која може да се конзумира без дополнителен третман за контрола на микробната контаминација. Овој вид на храна не мора дополнително да се приготвува пред конзумирање, освен миење, одмрзнување или умерено загревање. Затоа, во денешно време на „брзо“ живеење, оваа храна широко е прифатена од страна на потрошувачите.

    линк за споделување:
    http://e-lib.ugd.edu.mk/1153

    DOI линк::
    https://www.doi.org/10.46763/9786082770291
 



Преземено: 75

Следете нè на:

 

online
104
е-Книги
1096
прегледи
470,730
преземено
580,833