Детали


 • Методика на наставата по природа и наставата по општество
  од Снежана Јованова-Митковска, Кирил Цацков

  ISBN: 978-608-4708-07-0
  број на страни: 214
  издадена: 2013
  јазик: македонски
  краток опис:
  Многу природни настани во кои е содржано богатото искуство на народите претставуваат цврста основа и се неопходен услов за создавање на иднината. Современата состојба на која било држава не може да се сфати во потполност без осврт на нејзиниот претходен развој. Познавањето на природата и општеството, на нивниот историски развој, ни дава чувство дека сме дел од една заедница што постоела со векови, долго време пред да се родиме и ќе постои долго време по нашето живеење.

  линк за споделување:
  http://e-lib.ugd.edu.mk/166
 Преземено: 726

Следете нè на:

 

online
1
е-Книги
704
прегледи
135,174
преземено
191,165