Детали


 • АРХИТЕКТОНСКО-ГРАДЕЖЕН КАМЕН
  од Блажо Боев, Соња Лепиткова

  ISBN: 978-9989-2766-6-8
  број на страни: 181
  издадена: 2008
  јазик: македонски
  краток опис:
  Градењето со природен камен е една од најстарите човечки градителски вештини и занаети. Остатоците на градби во камен и сочуваните објекти изградени од камен се сведоци на високо развиената технологија на градба со овој материјал. Природно каменот заедно со печената глина одсекогаш бил синоним за добар градежен материјал.

  линк за споделување:
  http://e-lib.ugd.edu.mk/144
 Преземено: 211

Следете нè на:

 

online
2
е-Книги
784
прегледи
173,260
преземено
237,951