Задолжителна литература на УГД


Задолжителна литература на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип по проект на Владата на Република Македонија „Превод на 1000 стручни, научни книги и учебници од кои се учи на врвните, најдобрите и најреномираните универзитети во САД и Англија, а од областа на правото во Франција и Германија“, која може да се најде во НУБ „Гоце Делчев“ – Штип, Универзитетската библиотека и библиотеките на единиците на универзитетот:


Уметност, архитектура
 1. Музичка пиратерија / Индуџа Самир
 2. Употреба на земјиште и транспорт / Маршал Стефан, Баниапер Девид
 3. Едукација на окото / Боло Питер Де
 4. Два плоштада / Хашим Саркис и др.
 5. Комуникациски мрежи- Основни концепти и клучни архитектури / Алберто Леон- Гарсија
 6. Модерни ликовни уметности во САД / Патриша Хилс
 7. Историја на модерната уметност / Питер Калб
 8. Уметност мината, уметност сегашна / Дејвид Г. Вилкинс
 9. Ова е вашиот мозок за музика / Даниел Џ. Левитин
 10. Кембриџ историја на западната музичка теорија / Томас Кристенсен
 11. Театар, тело и задоволство / Сајмон Шепард
 12. Историја на американскиот театар / Дон Б. Вилмет
 13. Театар / Роб Греам
 14. Историја на светскиот театар / Хардисон Лондре
 15. Теорија на изведбата / Ричард Шехнер
 16. Вовед во филмски студии / Џил Нелмс
 17. Нова историја на филмот / Џејмс Чепмен
 18. Градот и душата / Џејмс Хилман
 19. Основи на археологијата / Клајв Гембл
 20. Принципи на археологијата / Даглас Прајс
 21. Етнографија / Мартин Хамерсли
 22. Нова музејска теорија и пракса / Џенет Марстајн
 23. Музејски архиви / Дебора Вит
 24. Историја на медиумската уметност / Оливер Грау
 25. Култура на градбите / Хауард Дејвис
 26. Потеклото на средновековната архитектура во Европа / Чарл Дејвис
 27. Уметноста и науката на преговарање / Раифа Хауард
 28. Нојферт архитектонско проектирање / Ернест Нојферт и др.
 29. Јазик на обрасци: градови, згради, изградба / Кристофер Александеар и др.
 30. Жив фолклор / М.Симс и М.Стивенс
 31. Архитектурата на модерна Италија. Кн. 1, Предизвикот на традицијата : 1750-1900 / Тери Кирк
 32. Архитектурата на модерна Италија. Кн. 2, Визија за утопијата : 1900-Сегашност / Тери Кирк
 33. Градење со земја: проектирање и технологија на одржлива архитектура / Гернот Минке
 34. Меѓународни центри за архитектура / Хана Форд, Бриџер Сојерс
 35. Нов архитектонски атлас / Франциско Асенсио
 36. Процена на градби за прилагодлива повторна употреба и заштита / Џ. Стенли Рабун, Ричард М. Келсо
 37. Архитектура : елементи, материјали, форми / Франческа Прина 

Следете нè на:

 

online
215
е-Книги
1058
прегледи
423,542
преземено
529,640