- Агроекосистемска одржливост / Глисман Стивен Р.
- Прирачник за раководење на земјоделските фарми за органско производство / Ник Лампкин, Марк Межрс, Сузан Падел
- Правење попис на шумскиот инвентар, Методологија и примена / А.Кангас, М. Малтамо
- Органско производство и употреба на заменски култури / Ф.Бавец, М.Бавец
- Основни процеси во екологијата, пристап од аспект на системите на Земјата / Дејвид М. Вилкинсон
- Биологија на јаболка и круши / Џон, Џ. Џексон
- Географски информациски системи – вовед / Џули Делејни
- Анализи и производство на вино / Брус В. Зуклин и др.
- Билтморски лекции за силвикултурата / Карл А. Шенк
- Микро наводнување за производство на житни култури / Фреди Р. Џејмс и др.
- Примена на ГИС во земјоделството / Френсис Џ. Пирс, Д. Клеј
- Развој на растенијата и климатските промени / Џејмс И. Морисон, М. Моркрофт
- Прирачник за контрола на хигиената во прехрамбената индустрија / Х.М. Леливелд / М. Мостерт
- Организација на трудот во земјоделството / Г. Биликоф
- Ориентални видови храна и растенија, хемиски состав и ефекти врз здравјето / Чи-Танг Хо, Џ. Кун Лин
- Прирачник за прецизно земјоделство, принципи и апликации / Анша Шринивасан
- Меѓународна трговија и земјоделство / Вон В. Ку, П.Л. Кенеди
- Шумарство засновано на постојана покровност, процена, анализа, сценарија / Клаус Ф. Гадоу и др.
- Создавање на шумарство за 21-ви век: наука за менаџирање со екоситеми / Кетрин А. Ком, Џ. Ф. Френклин
- Повеќересурсна шумарска интервенција со методи на пробни површини, далечинско детектирање и ГИС / Мајкл Кон, Стен Магнусен
- Менаџмент на фарма / Донајд Д. Кеј, В. М. Едврардс
- Билки: предизвици во хемија и во биологијата / М. Ванг, Ш. Санг
- Земјоделство и животна средина / Ернст Луц
- Шумски дрвја / Лиза Семјуелсон, М. Хоган
- Биотехнологија / Сузан Барнур
- Користењето на отпадните води во земјоделството / С.М.Сзе и Квок К.
- Секоја фарма – фабрика / Дебора Фицџералд
- Концепти во технологија на виното / Јер Маргалит
- Водич за безбедност во исхраната / Ричард лавли, Лори Кертис и др.
- Фуражни култури, поинакви треви: како да се одгледуваат, жнеат и употребуваат / Томас Шол
- Вкусот на храната / Хиротоши Тамура, Сузан Е. Ебелер и други
- Здравје на живината и менаџмент / Дејвид Сеинсбери
- Познавање на почвите наменети за подигање на лозови насади / Роберт Е. Вајт
- Болести кај дивите животни / Гери А. Вобсер
- Маркетинг за немаркетинг менаџери / Нортон Пели
- Стратегиски маркетинг менаџмент / Александер Чернев
- Прецизен маркетинг: нови правила за привлекување, задржување и зголемување на профитабилни потрошувачи / Џеф Забин и Греш Бребах
- Проектен менаџмент во градежништвото / Алан Творт и Гордон Рис
- Лековити билки - Прирачник за кулинарски билки, зашини, мешавини од зачини и за нивните еретички масла / Тојшер Еберхард
- Ветеринарна медицина, учебник за заболување на говедата, коњите, овците, свињите и козите / Радостис Ото М.
- Наводнување на земјоделските култури / Р.Џ. Ласчано
- Применет менаџмент на фарма / Џонатан Тарнер
- Шумарство-прирачник / Гедоу Клаус Ф.
- Земјоделски системи : агроекологија и иновации во руралните средини / Сиглинд Снап, Бери Паунд
- Рурален развој: ставајќи го последното прво / Роберт Чемберс
- Водич за дисекција на кучето / Ховард Е. Еванс, Александар де Лахунта
- Исхрана на културите во стакленик / Цес Соневелд, Вим Вохт
- Рекламирање и промоција / Џорџ Е. Белч, Макл А. Белч 659.1
- Микробна контаминација на храната / уредник Чарлс Л. Вилсон
- Вовед во агрономија: храна, земјоделски култури и животна средина / Крег С. Шифер, Кристин М. Монкада
- Применета биологија на мускули и месо / уредена од Мин Ду, Ричард Ј. МекКормик
- Хемија и биологија на производство на вино / Иан Хорнси
- Основна микробиологија на храна / Бибек Реј, Ерен Бунија
- Трпезни маслинки: производство и преработка / А. Гаридо Фернандез, М. Х. Фернандез Диез и М. Р. Адамс
- Протеини во исхраната / уредено од П. Ф. Фокс и Џ. Џ. Кондон
- Производство на вино : од лозје до пазар / Ричард П. Вајн, Елен М. Хркнес и Сели Џ. Линтон
- Сместување на добитокот / уредено од К. М. Вејтс и Д. Р. Чарлс
- Маслиново масло: хемија и технологија / уредник Димитриос Боску
|