Детали


 • Аналитички методи за определување метаболити на лекови
  од Емилија Јаневиќ-Ивановска, Даринка Ѓоргиева Ацкова

  ISBN: 978-608-244-197-9
  број на страни: 78
  издадена: 2015
  јазик: македонски
  краток опис:
  Една од значајните улоги на фармацевтската наука е истражувањето и развојот на нови лекови. Ова како цел не е едноставно, бидејќи само мал процент од синтетизираните хемиски соединенија може да станат лекови, додека повеќето соединенија се покажуваат како несоодветни во однос на нивната ефикасност, активност или токсичност.

  линк за споделување:
  http://e-lib.ugd.edu.mk/423

 Преземено: 360

Следете нè на:

 

online
62
е-Книги
903
прегледи
295,419
преземено
390,277