Детали


  • Одредување на квалитет на храна
    од Сања Костадиновиќ Величковска, Душица Санева и Дарко Андроников

    ISBN: 978-608-244-676-9
    број на страни: 159
    издадена: 2019
    јазик: македонски
    краток опис:
    Ракописот содржи девет поглавја во кои подробно се елаборирани храна и исхрана, биохемиска карактеризација на храната, конзервирање на храната, адитиви и зачини за подобрување на квалитетот и органолептичките својства на храната, квалитет и безбедност на храната, контаминација на храна, одредување на квалитет на месо, кокошкини јајца и мед како и најупотребувани техники за контрола на квалитетот на храната.

    линк за споделување:
    http://e-lib.ugd.edu.mk/868

 



Преземено: 216

Следете нè на:

 

online
64
е-Книги
1051
прегледи
418,009
преземено
523,609