Детали


 • Техники на цртање
  од Јордан Ефремов

  ISBN: 978-608-244-118-4
  број на страни: 103
  издадена: 2015
  јазик: македонски
  краток опис:
  Опфатени се ликовните елементи и принципи кои го сочинуваат цртежот, потоа се опфатени техниките на цртање на повеќе ликовни мотиви, од наједноставни, кон посложени, почнувајќи од цртање на мртва природа, на пејзаж, цртање на портрет и цртање на човечка фигура од чисто ликовен, но и од моден аспект, цртање на темелни модни фигури и силуети.

  линк за споделување:
  http://e-lib.ugd.edu.mk/367
 Преземено: 389

Следете нè на:

 

online
1
е-Книги
721
прегледи
142,818
преземено
200,378